Hvordan bli kvitt skjeggkre og sølvkre

Skjeggkre og Sølvkre forekomsten øker i Norge – Slik kan du bli kvitt skjeggkre og/eller Sølvkre

Skjeggkre ble oppdaget i Norge for første gang i 2013, og i senere tid har forekomsten av skjeggkre eksplodert. Heldigvis er det fullt mulig å bli kvitt problemet med bruk av enkle hjelpemidler.

En forskningsrapport fra Norsk Institutt for naturforskning bekrefter at den beste måten å bli kvitt skjeggkre på er fangst, tidligere har limfeller til skjeggkre vært kostbart, og vært en betydelig kostnad ved bekjempelse av skjeggkre i en større bolig.  Med våre produktpakker til en enebolig på 100-200m2 kan du spare mye sammenlignet med våre konkurrenter.

Hvordan bli kvitt skjeggkre og/eller sølvkre?

Kartlegging / Behandling

Plasser limfeller i hele boligen, limfellene skal plasseres langs vegger. Husk å bruke lokkemiddel i fellene, dette øker effektiviteten betraktelig.

Etter å ha kartlagt hvor problemet finnes, kan man bekjempe skadedyrene mer målrettet, man bør også få avdekket om det er skjeggkre eller sølvkre man har i boligen.
Limfeller fungerer like bra til å fange sølvkre og skjeggre, men årsaken til forekomsten kan være forskjellig. Har man sølvkre kan dette være tegn på en fukt eller råteskade.

Vi har også forskjellige typer gift som også gir god effekt, men vi anbefaler på det sterkeste å bruke tilstrekkelig med feller da innsekstmiddel ikke har god effekt alene.
Hele vårt utvalg finner du her

Skjeggkre vs sølvkre

Skjeggkre vs Sølvkre

Forskjell på sølvkre og skjeggkre

Skjeggkre

Lengde 15-19mm (Voksen). De kjennetegnes lettest med lange antenner og tre lange haletråder som er ca like lange som kroppen. De har også i (motsetning til sølvkre) skjegg, derav navnet skjeggkre.
Skjeggkre er mer spraglete i fargen og mindre sølv farget en sølvkre

Skjeggkre kan trives overalt i boligen, og forekomsten skyldes oftest at denne har fulgt med ting inn i huset, som f.eks flyttelass da papp er ekstra utsatt.

Sølvkre

Lengde 7-12mm (Voksen)
Sølvkre er sølvfarget

Sølvkre trives i motsetning til skjeggkre kun der det er høy fuktighet, så forekomst av sølvkre kan være en indikasjon på et fukt eller råte problem som  utbedres.

Renhold

Støvsuging og tør mopping er en meget effektiv måte og bekjempe skjeggkre og sølvkre på, kombinert med limfeller. Med grundig renhold vil man ikke bare fjerne skjeggkre og/eller sølvkre, men også egg og mat / næringskilder til innsektene.

Gift

Benytt gjenre gift i områder hvor man vet at skjeggrke og eller sølvkre oppholder seg, vi selger permetrin fra Trinol som er meget effektiv. Leveres med et langt rør på sprayboksen slik at man kommer til på vanskelige plasser. Svært effektiv og man behøver kun bruke små mengder. Permetrin finner du her

Vedlikehold

Se etter gjemmesteder for skjeggkre som ødelagte fuger, sprekker i listverk og skadet gulvbelegg. Tett dette med egnet fugemasse. Skjeggkre er lyssky og trives best på mørke plasser med høy fuktighet. Ved å minske potensielle gjemmesteder og ved å holde lavere fuktighet i rom vil forekomsten bremse.

Kontroll

Kontroller på nytt i hele boligen, og repeter om det fortsatt oppdages skjeggkre eller sølvkre i limfellene.